In addition to preparation for college, Gyeonggi Academy of Foreign Languages, through the college counselor, Guides students and families on the process of college admissions by helping each student assess and select colleges appropriate to his or her interests and their demonstrated abilities.

The success of the college preparatory and counseling programs at GAFL are not measured by the number of students who gained admission from a particular college or list of colleges, but by the appropriateness of each placement and the quality of work our students will do When they are in college. With an experienced college counselor and many resources, students and families can be assured that they will receive the considerable personal attention that this process deserves. The college counselor oversees the college application process and meets with students and parents to to discuss on choices for colleges, standardized testing and other related issues. The formal counseling process begins in the DP1, but students and parents are encouraged to contact the college counseling office any time when questions arise.