College planning is a significant process for high school students, particularly those planning to apply to colleges/universities in different countries where the admission requirement vary from country to country.

Starting from Pre-DP until graduating with an IB Diploma as a DP2, the students will go through workshops, individual and group counseling and visiting (to visit) representatives of college admissions all focus on choosing a college/university that matches each individual student.

The purpose of these activities is to give the students confidence they should have as IB candidates, and to help students gain the skills and tools which are necessary to conduct searches on colleges independently, and be assured when they apply to their desired colleges/universities.